Nybörjare fast ändå inte!

Tror detta kan vara tredje eller fjärde gången jag startar en blogg, och den här gången ska jag fortsätta och inte ge upp efter några månader. 

Det min blogg kommer att bestå mest av är "Mat & Dryck", då jag själv jobbar som kock sen 3 år tillbaka. Jag gillar även att fota mat/dryck och har haft min matinstagram ett tag nu (@chefjohannalind) och tänkte ta det ett steg längre med en blogg. Jag är väldigt ny här och hoppas ni såklart är snälla mot mig! jag ska försöka att skriva vad allt innehåller men om ni undrar över något eller vill ge mig feedback, kommentera på!!  

 

👇🏽 Lite mer om mig 👇🏽

Jag började gå en restaurangskola i centrala Stockholm 2012 på Stockholms Internationella restaurangskola (Fridhemsplan). En helt otroligt bra skola som har gett mig så mycket möjligheter och erbjudanden under dem tre åren jag var där. Allt från praktikplatser, nobelmiddagar, London resa, studiebesök och mycket mer. Jag tog studenten 2015 och kunde inte vara mer stolt. Ett halvår innan jag gick ut hade jag ett jobb. Där jag även började jobba heltid två veckor efter studenten. Restaurangen jag började jobba på heter Boqueria, en tapas restaurang som ligger i Mood gallerian. Jag hade det riktigt tufft ibland och tvivlade mycket på mig själv men jag växte och tog mer plats. 

Jag hade möjligheten att flytta till London då min pojkvän också bor där, då jag har alltid känt att jag vill jobba utomlands och lära mig ett nytt kök. Så jag bestämde mig att jag flyttar!!  Otroligt jobbigt att lämna familj och mina bästa vänner men ibland måste man tänka på sin karriär och hoppas att dem stöttar en till 100% (Vilket dem gör!!) 

I London har du titel system i köket på ett annat sätt än i Sverige. Då varje person i England har en titel. Jag började jobba som CDP (Chef du Partie) i kallis. Jobbade på i kallis men försökte ta mig in i varmkök då det är där jag har jobbat innan. Så i Januari 2017 fick jag möjligheten/erbjudande att bli Junior Sous-Chef och det tackar man ju inte nej till. 

Restaurangen jag jobbar på heter Bandol, vi har även en syster restaurang som heter Margaux och båda ligger i Chelsea. 

Så första september firar jag alltså ett år här och jag trivs som fisken i vattnet! 

 

Alltid kul att avsluta med en bild. Denna är från vår "menu tasting" för några veckor sedan då vi byter meny om nån vecka.  

Och en sista grej, hata mig inte för att jag skriver på engelska ibland då jag är en tönt som bott här mindre än ett år :) 

 
 
 

Oxkind, morotspuré, grillad morot, friterad rotselleri, bakad + sotad lök och "red vein sorrel cress"  

(ingen aning vad örten heter på svenska, för lat för att googla, puss!